Bu siteyi ziyaret eden her kişi Hepsiburada.com'un aşağıdaki ürünlerini incelerse çok güzel olur :))

20 Şubat 2012 Pazartesi

Umut Oran'dan Taksici Esnafı için Önerge

-ÖZEL KABİNLİ TAKSİLER GELİYOR-

-Taksilerin, ateşli silahlara, bıçak gibi delici aletlerle ve bayıltıcı-yakıcı gazlarla saldırıya karşı sürücüleri koruyacak şekilde özel donanımla yenilenmesi halinde bir seferliğe mahsus olmak üzere ÖTV ve KDV alınmayacak. Kamu bankaları bu işlem için kredi kolaylığı sağlayacak.

-Taşıtı yenileme halinde tanınan KDV ve ÖTV muafiyetinden yasanın yürürlüğe girmesinden itibaren 2 yıl içinde yararlanılabilecek.

-Kolluk kuvvetlerinin korsan taksi yakalaması durumunda söz konusu araç sahibine, aracın yakalandığı yerin sulh ceza hâkimi tarafından 5 bin TL idari para cezası verilecek, aracın da 6 ay boyunca trafiğe çıkması yasaklanacak. Bugün ise yakalanan korsan taksiye usulen bir ceza kesildikten sonra araç ve sürücüsü salıveriliyor.

-EHLİYETTEN 20 PUAN DÜŞECEK-

-"Korsan taksi" tabir edilen aracı kullanan kişiye de 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca 20 ceza puanı verilmesi sağlanacaktır.

-Taksiciler, yeniden "esnaf" statüsüne alınarak BAĞKUR’lu sayılacak ve araç sahibinin yanında çalıştırdığı sürücünün Sosyal Güvenlik Kurumu primlerini yatırması sağlanacak.

-Taksi duraklarının yıllık kira ücretleri TŞOF tarafından; durağın bulunduğu yerin nüfusuna göre belirlenecek. Buna göre taksi durağının yıllık kira ücreti; durağın bulunduğu yerin büyükşehir belediyesi merkez ilçeleri içerisinde ise yürürlükteki net asgari ücretin 10 katını, il sınırları içerisinde ise 5 katını, diğer ilçe sınırları içerisinde ise 3 katını geçemeyecek. Bugün bu ücret için herhangi bir ölçüt bulunmuyor.

-POLİS VE JANDARMADAN ÖZEL ÖNEM-

Kolluk kuvvetleri ticari taksilerin güvenli seyri için gerekli teknolojik önlemleri ücreti karşılığında sağlayacak ve yolcu taşımacılığı yapan ticari taşıtların denetimine özel önem gösterecek. Bu amaçla kanunun yayım tarihinden itibaren 3 ay içerisinde Bilgi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ileİçişleri Bakanlığı ortak yönetmelik yayımlayacak.